1. Anasayfa
  2. Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Önerileri | Tam 7 Öneri

Kişisel Gelişim Önerileri | Tam 7 Öneri
kişisel gelişim önerileri
1

Kişisel gelişimi önerileri, kişisel gelişiminizi artırmayı amaçlar. Kişisel gelişiminizi artırmak istiyorsanız kişisel gelişim önerilerini incelemelisiniz.


kişisel gelişim önerileri
kişisel gelişim önerileri

1. Yaşadığınız Her Gün Okuyun

Yaşadığınız günleri okuyarak geçirin. Her gün mutlaka okuyun. Peki ne okuyalım? Kitap okuyun, faydalı dergi okuyun ve kısaca faydalı olan bilgi içeren her şeyi okuyun. Okuduğunuzda beyniniz bilgiyle beslenecektir. Bilgiyle beslenen beyin daha verimli olur.

2. Dil Öğrenmeyi Deneyin

Bilmediğiniz yabancı bir dil öğrenmeği mutlaka deneyin, başarısızda olsanız kişisel gelişiminiz olumlu yönde etkilenecektir. Dil öğrenmeyi başarırsanız +1 dil daha bilmiş olacaksınız ve dil öğrenmenin zihin açıcı bir deneyim olduğunuz fark edeceksiniz. Hem bir dil öğrenmek hem de bir kültür öğrenmek kulağa cazip geliyor. Dil öğrenmek için kurslara gidebilirsiniz. Dil öğretici uygulamalar var onlardan yararlanabilirsiniz. Filmleri yabancı dilde izleyerek öğrenme başlayabilirsiniz.

Dil öğrenmek uzun bir süreç olsa da bir yerden başlayınca zamana yaydığınızda çokta zor olmadığını göreceksiniz. Çünkü milyonlarca insan yabancı dil öğreniyor.

3. Yeni Bir Hobi Keşfedin

Hoşlanabileceğiniz yeni bir hobi keşfederek kişisel gelişiminizi artırın. Hiç yapılmayan yeni eylemler yapmak insanı hep geliştirmiştir. Örneğin, Türk yemekleri yerine İtalyan yemeklerini denemeye ne dersiniz? veya bir adet web tasarım yapmaya ne dersiniz? Bilmediğiniz yeni bir hobi keşfettiğinizde bir şeyler öğreneceksiniz ve bu öğrenmek sizi kişisel geliştirecek.

4. Var olan Becerilerinizi Geliştirin

kişisel gelişim
kişisel gelişim

Herkesin şu hayatta becerileri vardır. Sizlerin becerileri neler?  ve bu becerileri nasıl geliştirebilirsiniz? Örneğin beceriniz kitap okumak olsun, kitap okuma becerinizin seviyesi de orta olsun, yani orta hızda kitap okuyorsanız, kitap okuma becerinizi geliştirmek için okuduğunuz  kitap sayfa sayısını artırın ve düzenli okumaya devam edin. Bir süre sonra kitap okuma becerinizin orta seviyede bir üst seviyeye çıktığını göreceksiniz.

Mozart bile yeteneğini çok çalışarak geliştirdi. Yani çok çalışmadan becerinizi geliştiremezsiniz. Beceri tek başına çok bir şey ifade etmez. Beceri + çok çalışma olursa işte o zaman güzel şeyler ortaya çıkarır. Örneğin iki kişinin matematiğe yeteneği olsun, birinci kişi çalışmasın, ikinci kişi çok çalışsın. İkinci kişiden matematik öğretmeni olur, birinci kişiden olmaz. Bir yerlere gelen insanlara dikkat ederseniz çok çalışarak gelmiştir. En basit işte bile çok çalışmadan sadece yetenek ile bir yere gelinemiyor.

5. Spor Yap ve Daha Sağlıklı Beslen

Spor yapmak vücudu geliştirmektedir. Sporu yaşam tarzınızın içine ilave ederek çok fazla şeyler yapabileceğinizi göreceksiniz. Spor yapmak verimliliği artırır. Zamandan tasarruf yapmak istiyorsanız spor yapmanız şart. Spor yapılmadığında sağlık sorunları ve huzursuzluk başlar ve bu durum sizi çok zor duruma sokar. O yüzden spor kişisel gelişim önerilerinde mutlaka olmalıdır.

Spor yapınlar aynı zamanda daha fazla sağlıklı beslenmeye dikkat ederler. Spor yapan kişi daha sağlıklı beslenmeye başlar. Daha sağlıklı beslenmeye başlayan biri ise spor yapmaya başlar. O yüzden en azından birine başlayın zamanla hem spor yapıp hem de sağlıklı beslenmeye başladığınızı göreceksiniz.

6. Olumlu Olun ve Olumlu Düşünün

kişisel gelişim önerileri
kişisel gelişim önerileri

Olumlu düşünmenin etkisi o kadar olumludur ki kişisel gelişim önerilerinde mutlaka yer verdiğim bir tavsiyedir. Olumlu düşünmek sizi depresyon, stres gibi psikolojik hastalıklardan koruyacaktır. Çünkü olumsuz düşünürseniz psikolojik hastalıklara yakalanma olasılığınız çok yüksektir. Bu hayatta olumlu düşündüğünüz kadar olumlu düşünmenin faydalarından yararlanırsınız. O yüzden olumlu düşünmeyenler olumlu düşünmeye başlasın, olumlu düşünenler ise olumlu düşünmeye devam etsin. Mevlana ”Sanma ki dert sadece sende var. Sendeki derdi nimet sayanlar da var.” diyerek insanların hayata karşı olumlu olmalarını sağlamıştır.

7. Zamanı yönetin

Zamanı yönetmek kişisel gelişim önerileri arasında her zaman çok önemli olmuştur. Çünkü kişisel gelişim için zaman lazım. Kişisel gelişimi ne kadar fazla zaman ayırabiliyorsak o kadar çok gelişiriz. Kişisel gelişime daha fazla zaman ayırmak için ise zamanı yönetmek gerekir. Zaman yönetimini günlük, haftalık, aylık, yıllık planlar yaparak yapabilirsiniz. Örneğin 24 saatinizi nasıl geçireceğinizi planlayın ve o plana uyun. İnsanın planı olmadığında zamanı israf eder. Plansız insan nereye gittiği bilinmeyen insan gibidir. Ama güzel bir planınız varsa her şeye yeterince zaman ayırabilirsiniz.

Örneğin aynı işi yapan iki insan var diyelim. Birinci insan planlı bir insan olsun ikinci insan plansız bir insan olsun. Planlı insan ailesine, çocuğuna yeterince vakit ayırabilir. Plansız insan ne ailesine ne çocuğuna yeteri zamanı ayıramaz. Halbuki ikisi de aynı işe yapmaktadır. Ama planlı insanın bir planı vardır ve sorumluluklarının farkındadır. Plansız insan ise planı olmadığı için zamanı israf eder, gereksiz harcar oyalanır ve vakit kaybeder.

Twitter hesabı:temel_bilgi

Temel Bilgi
Temel Bilgi
BU YAZIYA TEPKİ VER!
  • 0
    _ok_g_zel
    Çok Güzel
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    part_
    PARTİ
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM

Temelbilgi.com Olarak Aradığınız Her Türlü Bilgiyi Paylaşıyoruz. Temel Bilgi - Aradığınız Her Bilgi Burada! Bilgili olmak için temelbilgi.com'u her gün ziyaret edebilirsiniz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

    Bir yanıt yazın