1. Anasayfa
  2. Araba
Trendlerdeki Yazı

2021 Mazda3 İncelemesi, Fiyatlandırması ve Özellikleri

2021 Mazda3 İncelemesi, Fiyatlandırması ve Özellikleri
2021 Mazda3 İncelemesi
0

2021 Mazda3 İncelemesi yazımızda sizlere, Mazda3 ün genel olarak incelemesini yazdık. Bu yazıda arabanın genel olarak donanımını inceledik. İyi okumalar dileriz.

Kompakt otomobil segmenti her zaman zorlu bir rekabetle dolu olmuştur. Toyota Corolla ve Honda Civic gibi güçlüler son 40 yıldır önde gidiyor ve güncellenmiş Hyundai Elantra yeni gelenler için bir tehdit oluşturuyor. Ancak 2021 Mazda3 yeni gelen değil. Ancak içte ve dışta sofistike stili göz önüne alındığında, çekici performansına ek olarak, segmente yeni ve benzersiz bir giriş olduğunu düşünürdünüz.

Yani neyi en Mazda markasını dikkate düşünmeni istediği, birkaç yıl önce lüks bir yaklaşım aldı ve onun sırasını güncellendi. Bu yaklaşım, 2021 Mazda3 Turbo ile geçirdiğim süre boyunca çabucak öğrendiğim kadarıyla pek çok düzeyde iyi çalışıyor. Rahat, eğlenceli ve şaşırtıcı derecede zarifti.

2021 Mazda3 zarif ve zarif bir tarza sahip

2021 Mazda3 İncelemesi
2021 Mazda3 İncelemesi

Mazda3, 2019 model yılı için yeniden tasarlandı ve 2021 için aynı dış görünümü koruyor. Dürüst olmak gerekirse, park ettikten sonra uzaklaştığınızda bu arabaya bakmamak çok zor. Mazda3’ün yumuşak gövde çizgileri ve kıvrımları, heybetli duruşunu tamamlıyor. Test cihazım, hatchback’ten daha iyi göründüğünü düşündüğüm sedan modeliydi, ancak bazıları aynı fikirde olmayabilir.

Hatchback modelinden bahsetmişken, Mazda3, B sütunundan ileriye aynı görünen dört kapılı sedan veya beş kapılı hatchback olarak sunuluyor. Hatchback modeli, ona polarize bir görünüm veren kalın bir C sütununa sahip olsa da.

Mazda3’ün İç Tasarımı yukarıdaki bir sınıftan

Mazda3’te gözlerinizi bağlayarak oturduysanız, bırakın Mazda’yı, kompakt bir arabada oturduğunuzu asla tahmin edemezdiniz. Her yerde yumuşak dokunuşlu malzemeler var ve daha yüksek döşeme seviyelerini tercih ederseniz, ya deri oturma malzemeleri ya da gerçek deri gibi muamele görürsünüz. Taban kaplaması kumaş koltuklarla birlikte gelir.

Sürücü koltuğuna oturmak rahat ama konforlu bir deneyim sağlar ve daha uzun sürücüler için yeterli boşluk vardır. Kabindeki diğer tüm koltuklar da aynı derecede rahat, ancak arka koltukta, özellikle de ortada oturuyorsanız, çok fazla diz mesafesi beklemeyin.

Her iki durumda da, Mazda3’ün iç mekanı, trafikte geçen zaman olsa bile, içinde vakit geçirmek için harika bir yerdir. Ayrıca, birkaç yıl içinde koltuklardaki kot lekelerini temizleme ihtiyacına göz yuman herkese beyaz iç mekanı tavsiye ederim.

Mazda3’ün teknolojisi sinir bozucu ama kullanışlı

2021 Mazda3 İncelemesi
2021 Mazda3 İncelemesi

2021 Mazda3 ile ilgili göze çarpan bir sorun seçmek zorunda olsaydım , bu onun bilgi-eğlence sistemi olurdu. 8,8 inçlik bir ekran, ön konsolun önüne ve ortasına oturur, ancak dokunmatik ekran olmak yerine orta konsoldaki bir düğme ile kontrol edilir. Bu genellikle önemli bir şey değildir, ancak Mazda3’te bu bir sıkıntıdır çünkü gitmek istediğiniz yere ulaşmak için genellikle 2-3 farklı ekran arasında geçiş yapmanız gerekir.

Örneğin, radyo istasyonunu değiştirmek için bir ayar düğmesi yoktur. Bunun yerine, istediğiniz istasyonu bulmak için başka bir ekrana geçmeli ve ardından bir listeyi aşağı kaydırmalısınız. Araba sürerken bunu yapmak can sıkıcıydı, bu yüzden kendimi umursamadığım istasyonlarda bırakırken buldum çünkü değiştirme zahmetiyle uğraşmak istemedim.

Aksi takdirde, Mazda3 kullanışlı teknik özelliklerle yüklenir. Dikkate değer standart özellikleri arasında 8 hoparlörlü bir ses sistemi, Bluetooth, yağmur algılayıcı silecekler ve iki USB bağlantı noktası bulunur. Hatta temel modelde uyarlanabilir hız sabitleyici ve otomatik frenleme elde edersiniz. Ancak, test arabam gibi 2.5 Turbo modeline geçmek size baş üstü ekran, elektrikli açılır tavan, çift bölgeli klima kontrolü, ısıtmalı direksiyon simidi, Bose premium ses sistemi ve deri gibi daha fazla lüks verecektir. Koltuklar.

Daha yüksek kaplamalar ayrıca şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı gibi diğer sürücü destek yardımcılarıyla birlikte gelir.

2023 Nissan Ariya İncelemesi Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın

Mazda3’ün Çıkışı Rekabeti Yönetiyor

2021 Mazda3 İncelemesi
2021 Mazda3 İncelemesi

Mazda’lar bir şeyle tanınırsa, o da ilgi çekici sürüş dinamikleridir ve Mazda3 de bir istisna değildir. Temel kaplamalar önden çekiş biçiminde gelir, ancak daha yüksek kaplamalar markanın i-Activ AWD’sinde mevcuttur. Premium Plus test arabamı en sevdiğim dolambaçlı yola çıkardım ve nasıl kullanıldığına dair her zaman kulaktan kulağa gülümsedim.

Mazda3 virajlarda kolaylıkla süzülür ve frene basma zamanı geldiğinde iyi durur. Adımlarını atarken, sürücü yardım yardımları bir kez bile yanmadı ve direksiyonun arkasındaki kürek değiştiriciler, hareketli bir sürüş yaptığınızda kullanışlı oluyor.

Ancak, o kadar hızlı değişmediğini unutmayın, bu nedenle F1 tipi bir deneyim beklemeyin. Yine de Mazda3, arka yolları aceleyle geçmeniz gerektiğinde size güven verir. Sürdükçe daha iyi hale gelen nadir otomobillerden biri. Aynı şeyi Honda Civic ve Toyota Corolla için söyleyemem.

Ekstra Maliyetten Kurtulabilirseniz, 2.5 Turbo Motor Öneriyoruz

Mazda3’ün kaputunun altında bir motor seçeneği bulacaksınız: 2.0 litre, 2.5 litre veya turbo şarjlı 2.5 litre dört silindirli motor. Taban kaplaması, 155 hp ve 150 lb-ft yapan 2.0 litrelik değirmen ile donatılırken, orta kaplamalar sırasıyla 186 ve 186 yapan 2.5 litrelik motora sahip. Ancak Mazda3’ünüzden en fazla eğlenceyi istiyorsanız, 250 hp ve 320 lb-ft (93 oktanda) tork üreten 2,5 litrelik turbo motoru şiddetle tavsiye ederim.

Premium Plus test arabam bu motor kurulumuyla geldi ve gaz pedalına basıldığında ortaya çıkan güç akışından tamamen keyif aldım. Güç, RPM taramasının orta aralığında canlanıyor, ancak beklendiği gibi üst uçta biraz ölüyor. Hatta çok hızlı bir şekilde hattan ayrılırken bile çok düzgün.

Burada dişliler boyunca Mazda3 kaymalar kolaylıkla standart altı-hızlı otomatik iletim kaymalar arasında bir sarsılma durumuna duygu ya da tereddüt gibi. Tek üzücü kısım, Mazda3 sedan’ın altı ileri manuel şanzımanla mevcut olmaması, bunun için Premium hatchback almanız gerekecek.

Verimlilik söz konusu olduğunda, EPA Mazda3’ün şehirde 23 mpg’ye ve otoyolda 32 mpg’ye ulaşacağını tahmin ediyor. Kombine sürüş haftamda ortalama 25 mpg aldım.

Infinity QX55 2022 İncelemesi, Fiyatlandırması ve Özellikleri

Mazda3 olabildiğince güvenli

2021 Mazda3 İncelemesi
2021 Mazda3 İncelemesi

IIHS, 2021 Mazda3’e çok imrenilen bir “Top Safety Pick +” ödülü verdi ve NHTSA ona 5 yıldızlı bir genel güvenlik derecesi verdi. Bu sizi Mazda3’ün güvenli olduğuna ikna etmek için yeterli değilse , o zaman belki de çift ön hava yastıkları, yan hava yastıkları, diz hava yastıkları ve kamburluğu azaltan ön koltuk koltuk başlıkları yeterli olacaktır. Arka görüş kamerasına ek olarak, yukarıda bahsedilen sürücü destek özelliklerinde de güvenliği bulabilirsiniz.

Üst donanıma sahip Turbo Premium plus modeli, 360 derecelik bir kamera, uyarlanabilir farlar, trafik işareti tanıma ve trafik sıkışıklığı asistanı ekler.

Mazda3’ün bakımı pahalı mı?

Mazda3 lüks bir kompakt gibi görünse de bu, lüks düzeyde bakım maliyetleriyle birlikte geldiği anlamına gelmez. Car Edge, bir Mazda3’ü ilk beş yıl boyunca bakıma almanın ortalama maliyetinin 1.432$ civarında olduğunu bildiriyor. Ayrıca, Tüketici Raporları , söz konusu tahmin edilen güvenilirlik olduğunda Mazda3’e beş üzerinden dört yıldız verdi.

Yine de Mazda3 sahipleri, ilk birkaç yıl boyunca onarımlar konusunda çok fazla endişelenmek zorunda kalmayacaklar. Her Mazda3, üstyapı ve elektrikli bileşenlerin çoğunu kapsayan 3 yıllık/36.000 mil temel garantiyle gelir.

Ek olarak, güç aktarma organı ayrı bir 5 yıl/60.000 mil garantisi ile destekleniyor ve her araç sahibi, hangisi önce gerçekleşirse, ilk üç yıl veya 36.000 mil için 24 saat yol yardımı alacak.

Kompakt bir otomobil pazarındaki herkes, 2021 Mazda3’ün sunabileceği çok şey olduğunu görecektir. Sınıfındaki hiçbir arabadan beklemeyeceğiniz güce, lükse ve yeteneğe sahip ve fiyatına göre büyük bir değer sağlıyor. Kompakt segment zorlu bir rekabetle dolu olabilir, ancak Mazda3 bunların en iyileriyle rekabet edebilir. 

Son Olarak

2021 Mazda3 İncelemesini elimizden geldiğince yazmaya çalıştık. Umarım keyif almışsınızdır. Daha farklı araba yazıları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

2021 Mazda3 hakkında daha detaylı bilgi almak için resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

2021 Mazda3 İncelemesi

BU YAZIYA TEPKİ VER!
  • 1
    _ok_g_zel
    Çok Güzel
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    part_
    PARTİ
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM