1. Anasayfa
  2. Araba
Trendlerdeki Yazı

2023 Nissan Ariya İncelemesi Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın

2023 Nissan Ariya İncelemesi Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın
Nissan'ın Yeni Elektrikli SUV'u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi
1

2023 Nissan Ariya İncelemesi adlı yazımızda sizlere, bu arabanın genel özelliklerini aktarmaya çalıştık. İyi okumalar dileriz.

2023 Nissan Ariya, Nissan’ın yeni elektrikli SUV modelidir. Elektrikli SUV’ler bir zamanlar kıttı, ancak şimdi her otomobil üreticisi bir elektrikli SUV piyasaya sürüyor gibi görünüyor. İşte Nissan Ariya hakkında bilmeniz gereken her şey.

2023 Nissan Ariya Kaç Mesafe Gidebilir?

Nissan'ın Yeni Elektrikli SUV'u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi
Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi

Elektrikli araçlar söz konusu olduğunda menzil en önemli özelliktir. Çok sayıda EV başarısız oldu çünkü menzilleri zayıftı. Honda Clarity’nin ölümü , elektrikli bir aracın yeterli menzili olmadığında neler olduğuna dair sadece bir örnek.

Modern yenilikler sayesinde, 320 km’nin altında menzile sahip tamamen elektrikli araçlar üretme zamanı çoktan geride kaldı. Günümüzün akülü elektrikli araçları ( BEV’ler ), 320 km fazla menzil sağlayan akü paketleri kullanır. Birden fazla motora sahip araçlar, 482 km ve ötesine kadar menzil alabilir.

Elektrikli araçlar henüz yakıt ikmaline ihtiyaç duymadan seyahat mesafesi açısından gazla çalışan araçlar kadar uygun değil. Bununla birlikte, EV’lerin yetişmesi uzun sürmeyecek. Daha fazla tüketici elektrikli araç satın aldıkça, toplum olarak yakıt alma alışkanlıklarımızı da değiştirebiliriz. Nissan, elektrikli SUV’unun rakipleriyle rekabet edebilmek için mesafe kat edebileceğinden emin oldu.

Bize göre, tek motorlu uzun menzilli 2023 Nissan Ariya, 482 km menzile sahip olacak. Çift motorlu Ariya, 426 km menzile sahip olacak.

2023 Nissan Ariya rakiplerine göre nasıl?

Nissan'ın Yeni Elektrikli SUV'u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi
Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi

Nissan Ariya ortalama bir elektrikli SUV değil. Menzili ortalamanın üzerindedir. Gücü de ortalamanın üzerindedir. Ariya, tek bir motor kullanarak 238 yapar. Çift motor kurulumu 389 beygir güç üretiyor.

Nissan Ariya muhtemelen hem Toyota bZ4X hem de Subaru Solterra’dan daha fazla menzile sahip olacak. Ayrıca daha hızlı ve daha güçlü olması çok muhtemeldir. Ariya’nın gerçek rakibi Ford Mustang Mach-E. Mach-E şu anda yılın en popüler elektrikli aracı için yarışıyor .

Temel model Nissan Ariya, Ford Mustang Mach-E’den daha fazla menzile sahip olabilir, ancak o kadar hızlı değil. Nissan Ariya da Mach-E’den daha pahalı görünüyor. 47.000$ civarında başlayacağı tahmin ediliyor. Ford Mustang Mach-E Select’in fiyatı 42,895 dolardan başlıyor. Elektrikli araç vergi kredilerinden sonraki fiyatı 35.395 dolara yakın.

Nissan Ariya satın almalı mısınız?

Nissan Ariya etkileyici bir güç ve menzile sahip olabilir, ancak şimdiden birkaç dezavantajı var. Rekabetçi elektrik tabanlı model SUV’ler, elektrikli araç vergi teşviklerinden sonra 33.000-36.000 $ arasında değişmektedir. Nissan Ariya çok daha yüksek bir fiyata başlayabilir.

Ariya fütüristik bir konsept araca benziyor, ancak Toyota bZ4X ve Subaru Solterra da öyle. Nissan’ın yeni elektrikli SUV’si rakiplerine karşı rekabet edebilmek için öne çıkmak zorunda kalacak ve şu ana kadar Nissan bize akıllara durgunluk veren bir şey göstermedi. Ariya etkileyici bir teknoloji içeriyor gibi görünüyor, ancak bu onu diğerlerinden ayırmaya yetecek mi?

Elektrikli bir SUV düşünüyorsanız, Toyota bZ4X ve Subaru Solterra piyasaya çıkana kadar beklemek en iyisi olabilir. Silahı atlamak, sizi şok edici derecede sıkıcı olan pahalı bir elektrikli araçla baş başa bırakabilir.

Infinity QX55 2022 İncelemesi, Fiyatlandırması ve Özellikleri

2023 Nissan Ariya Ekonomik Bir Elektrikli SUV mu?

Nissan'ın Yeni Elektrikli SUV'u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi
Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi

2023 Nissan Ariya, 2022’de Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’ya gelecek olan elektrikli bir SUV. Ariya, Ford Mustang Mach-E ve Tesla Model Y gibi popüler elektrikli SUV’ların sert rekabetiyle karşı karşıya kalacak.

Nissan, elektrikli araç oyununda diğer bazı otomobil üreticilerinden daha erken olabilir, ancak Mach-E ve Model Y gibi SUV’lar şimdiden kendilerine bir isim yaptı. Ariya’nın rakiplerinin çoğu mükemmel performans ve hız sunuyor. Peki Nissan’ın yeni elektrikli SUV’si tüketicilere belki de rakiplerinden daha uygun bir fiyat sunmak zorunda?

Bize göre , Nissan Ariya’nın giriş seviyesi trimi Ariya Venture Plus 47.125 dolardan (yikes) başlayacak. Elektrikli araç vergi kredisi fiyat indirimiyle bile , temel model Nissan Ariya için hala 39.000 $+ fiyat etiketine bakıyorsunuz. Peki, 2023 Nissan Ariya uygun fiyatlı mı? Kısa cevap hayır.

2023 Subaru Solterra ve 2022 Toyota bZ4X gibi Japon SUV’larının yaklaşık 40 bin dolardan başlayan fiyatlarla ulaşması bekleniyor. Bu, geçerli vergi kredilerinden sonra gerçek fiyatlarını yaklaşık 33 bin dolara indirecek. 2023 Nissan Ariya, aslında birçok rakibinden daha pahalı. Yetenekleri fiyatını haklı çıkarıyor mu?

Nissan Ariya rekabete karşı

Ariya ve fütüristik tasarımı, diğer Japon elektrikli SUV’leriyle en kolay şekilde karşılaştırılıyor. Standart Subaru Solterras ve Toyota bZ4X’lerden daha fazla güç üretecek ve daha fazla menzile sahip olacak. Daha yüksek fiyatı rekabetçi değil. Bunun yerine Ariya, biraz daha fazla menzil ve çekiciliğe sahip bir EV için daha fazla para harcamak isteyen tüketiciler için bir alternatif.

2023 Nissan Ariya, gelişmiş teknoloji ve güvenlik özelliklerine sahip olacak, ancak açıkçası, çoğu tüketiciyi Blue Oval’in elektrikli Mustang SUV’sinden uzaklaştıracak kadar heyecan verici olmayacak . Ford Mustang Mach-E Premium donanımı sadece 48.100 dolardan başlıyor. Pahalı ama sağladığı değer düşünüldüğünde çalıntı.

Mach-E Premium 300 mil menzile sahip ve saatte 0-60 milden 4.8 saniyede çıkabiliyor. Heyecan mı istiyorsunuz? Bir Mustang Mach-E, elektrikli bir Nissan’dan çok daha iyi bir seçimdir.

Son Olarak

Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Daha resmi bilgiyi Nissan’ın resmi sayfasından edinebilirsiniz. Linki aşağıya bırakıyorum.

Nissan’ın Yeni Elektrikli SUV’u ile Tanışın: 2023 Nissan Ariya İncelemesi

BU YAZIYA TEPKİ VER!
  • 1
    _ok_g_zel
    Çok Güzel
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    part_
    PARTİ
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

    Bir yanıt yazın