Kuaför nasıl açılır sorusu bir kuaför salonu açmak isteyenlerin merak ettikleri arasında karşımıza çıkıyor. Kuaförlük mesleğine gönül veren pek çok kişi bulunuyor. Bu konuda yeteneği ve ilgisi olanlar kendilerine ait bir salon açıp açamayacaklarını merak ediyor. Bir kuaför salonu açmak için elbette bazı belgeler gerekli olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra belli bir sermaye de şart. Bir erkek kuaför salonu ya da bir kadın kuaför salonu açabilmek mümkün olduğu gibi son yıllarda unisex kuaför salonlarının da yaygınlaştığı görülüyor. Her iki cinsiyete de hizmet veren bu kuaför salonlarının sayısı giderek artıyor. Peki kuaför salonu açmak için gerekli olan belgeler nelerdir? Bir kuaför salonu açmak için ne yapılmalıdır? Kuaför nasıl açılır ve maliyeti ne kadardır?
İçindekiler
Yeni Yılda Kuaför açmak için Ustalık belgesi şart mı ?
Berberlik, kuaförlük ve güzellik salonu işletmelerinde ustalık belgesi gerekmektedir.
Kuaför Salonu Açmak İçin Neler Gereklidir? Kuaför için Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kuaförlük mesleğini seven ve ilgisi olan kişiler kendilerine bir kuaför salonu açmak isteyebiliyor. Kuaförlük mesleği doğru şekilde yapıldığında oldukça iyi bir maddi gelir elde etmeyi sağlıyor. Bir salon açmak isteyen kişi elindeki sermaye miktarına uygun olacak şekilde ayrı bir dükkan kiralayarak ya da alışveriş merkezlerinde bir dükkan seçerek kendine bir kuaför salonu kurabiliyor. Kendinize bir kuaför salonu açmak için bağlı olduğunuz belediyeye başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuru esnasında gerekli belgeleri ve ruhsatları sunmanız önem taşıyor. Bir kuaför salonu kurmak için gerekli olan belgelerden ilki elbette bir ustalık belgesi olarak karşımıza çıkıyor. Kendinize ait bir kuaför salonu açmak için gerekenlerden biri ise deneyim. Bir kuaför salonu açmak için,
Kuaför salonu açmak için gerekli belgeler
- Vesikalık fotoğraf,
- İkametgah belgesi,
- Tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi,
- Yapı kullanım izni,
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası kayıt belgesi,
- Vergi levhası fotokopisi,
- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
- Adli sicil kaydı,
Gibi belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Bu belgeleri e devlet, vergi daireleri, muhtarlıklar, kaymakamlıklar aracılığı ile edinmelisiniz. Bunun yanı sıra bir kuaför salonu açmak için bazı şartları yerine getirmelisiniz.
- Öncelikle kullanacağınız yerin büyüklüğü en az 75 metrekare olarak belirlenmiştir.
- Mesleki yeterliliği kanıtlamak amacı ile ustalık belgesine mutlaka sahip olmalısınız.
- İş yerinizin iç mekanına ait krokiyi detaylı bir şekilde sunmalısınız.
- Kullanacağınız mekanın bir tuvaleti olması gerekli.
KOSGEB DESTEKLERİ
Kuaför açmak için KOSGEB destek veriyor mu?
Girişimcilik Belgesi aldıktan sonra KOSGEB ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz,
- İlk önce KOSGEB kaydı oluşturun.
- Daha sonrasında işletmenize ait KOBİ Beyannamesi Formu doldurunuz.
- Yine e-Devlet üzerinden buraya giriş yaparak. Girişimciliği Geliştirme Destek Programı altında yer alan resimdeki desteğin başvurusunda bulunabilirsiniz.
Kuaför Açma Maliyeti Ne Kadardır?
Bir kuaför salonu kurmanın elbette bir maliyeti bulunmaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak belli bir birikime sahip olmanız önemlidir. Aksi takdirde iş yerinizi kurduğunuz ilk yıl içerisinde maddi anlamda sıkıntılar çekmeniz olasıdır. Kuaför açma maliyeti aslında bazı maliyetlerin toplamı şeklinde düşünülmelidir. Kullanacağınız mekan maliyeti, iç dekorasyon maliyeti, çalıştıracağınız personel maliyeti, gerekli araç gereç ve boya maliyeti, elektrik, su, internet gibi faturalar gibi faktörler kuaför nasıl açılır diye merak eden kişiler tarafından mutlaka değerlendirilmelidir.