1. Anasayfa
  2. Oyun
Trendlerdeki Yazı

Jurassic World Evolution İnceleme 2021

Jurassic World Evolution İnceleme 2021
Jurassic World Evolution İnceleme
2

Jurassic World Evolution İnceleme yazımızda, sizlere oyunun genel yapısını, nasıl oynanması gerektiğini, ve bilinmesi gereken bazı taktikleri yazacağız.

Oyun Hakkında

Jurassic World Evolution İnceleme
Jurassic World Evolution İnceleme

Jurrasic World Evolution, Jurrasic Park oyunlarıyla ilk tanışmamdı (1993’te Sega’dan “Jurrasic Park”ı saymazsanız). Şehir yönetme türündeki oyunları oynamayı seviyorum ve bu, bu türde güzel bir bükülme oldu. Kısacası, bir park inşa etmek, bir süre sonra bir şekilde incelecek olan temiz bir meydan okumadır. Farklı dinozor türleriyle ilgileniyorsanız ve onların genleriyle oynuyorsanız, orada ilgi eksikliği yoktur. Oyun iyi ve bir Cities : Skylines arayüzünü takip ediyormuş gibi hissettiriyor, ancak birkaç alanda yetersiz kaldığını düşünüyorum.

Prison Simulator İnceleme

Jurassic World Evolution Oynanış

Jurassic World Evolution İnceleme
Jurassic World Evolution İnceleme

Jurrassic World Evolution, park yönetmeni rolünü üstlenmenizi sağlıyor. Kararlarınız, parkın ne kadar iyi olduğunu ve personelin yeni patron olarak sizi ne kadar seveceğini çok iyi etkileyecek. Oyuncunun tatmin etmesi gereken üç ana çalışan sektörü vardır: bilim, eğlence ve güvenlik. Oyuncu bu gruplardan sözleşme talep edebilir veya çalışan grupları bazen oyuncuya sözleşme önerebilir.

Açıkçası, park bu sözleşmeleri tamamladığı için ödüllendirilir, ancak bazı sözleşmeler diğer çalışan gruplarının ahlaki/mutluluğunu etkileyebilir. Örneğin, bir güvenlik sözleşmesi, bir dinozorun (en fazla) beş misafiri parçalaması için serbest bırakmanızı isteyebilir. Eğlence mezhebi bundan pek memnun olmayabilir – bu da parkın onlarla ilişkisini etkiler. Oyuncunun bu kararları dikkatli bir şekilde dengelemesi gerekir, çünkü parka, parkı ödüllendireceğinden daha pahalıya mal olabilir.

Mağaza

Jurassic World Evolution İnceleme
Jurassic World Evolution İnceleme

Oyun genel olarak oldukça sağlam. Mağaza gerçekten kolaydır ve nispeten hızlı gerçekleşir. Oyuncular mağazaları mikro yönetebilir ve çalışan sayısını, satılan ürünü ve öğelerin fiyatını ayarlayabilir. Parkın yeteneklerini geliştirmek için oyuncu, fosil merkezinin DNA bulmak için kayaları araştıracağı yeni dinozor fosillerini aramak için keşif gezileri gönderecek. Bu da oyuncunun dinozorları değiştirmesine ve daha yüksek bir kuluçka oranına sahip olmasına izin verecektir.

Oyuncular ayrıca kasanın nasıl görüneceği üzerinde tam kontrole sahiptir. Araziyi, bitki örtüsünü ve su kaynağını ayarlayabilirler. Ek olarak, oyuncular daha güçlü veya elektrikli duvarlarla daha fazla güvenlik seçebilirler. Küçük muhafazalar dinozorları kızdıracak ve daha fazla kırılmaya ve soruna yol açacağından, muhafaza oluşturmak ilginç bir dengedir.

Park yönetimi, parkı kontrol altında tutmada son derece hayati bir rol oynayan birkaç bina ile yapılır. Park Ranger binası, oyuncunun Ranger’ları işe almasına izin verecek. Korucuların onarımları, hasta dinozorları tedavi etmeleri ve dinozorları iyileştirmeleri var.

Düzgün bir özellik, oyuncuların cipi gerçekten kontrol etmesine ve parkın etrafında sürmesine izin verir (dinozorları sakinleştirmenin ve kâr veya sözleşmenin yerine getirilmesi için fotoğraflarını çekmenin yanı sıra). (Havadan) dinozorları sakinleştiren ve onları parkın farklı bölgelerine taşıyabilen helikopterler için ayrılmış başka bir bina daha var.

Bazen sözleşmeler, parktan bu helikopterlerin de yardım ettiği bir dinozor satmasını isteyebilir. Ne yazık ki, bu otomatik değil. Bu hem iyi hem de kötü. Bu, oyuncunun özellikle her şeyin düzgün bir şekilde yapıldığından emin olabileceği bir anlamda iyidir, ancak oyuncunun sürekli olarak Rangers’a besleyicileri doldurmasını söylemek zorunda olduğu bir anlamda kötüdür. İnternette bununla ilgili çok sayıda şikayet gördüm.

Car Mechanic Simulator 2018 İnceleme

Jurassic World Evolution Grafikler

Jurassic World Evolution İnceleme
Jurassic World Evolution İnceleme

Grafikler ve görseller aslında oldukça yerinde ve iyi yapıldı. Ne zaman yeni bir dinozor yaratılsa, kamera yeni dinozoru göstermek için yakınlaştıracaktır. Bu, dinozorun genetiği değiştirilirken devreye giren küçük bir “vay” faktörüdür. Tüm küçük animasyonlar orada görünüyor ve büyük olanlar (bir cipin kontrolünü ele geçirmek ve bir dinozoru sakinleştirmek gibi) oldukça yerinde.

Jurassic World Evolution Sesler ve Müzikler

Sesler ve müzikler oldukça yerinde.

Müzikle ilgili çok muhteşem bir şey yok. Bir dinozor bir muhafazadan çıktığında oyuncuların duygularıyla oynamaya çalışır. Diyalog sadece yazılı değildir; oyundaki karakterler aslında konuşur ve anlayışlı tavsiyeler verir (bazen).

Genel olarak

Jurassic World Evolution İnceleme
Jurassic World Evolution İnceleme

Genel olarak, oyun ortalama. Bence bu 50$ için çok yüksek bir fiyat ama bence 5$’lık satış fiyatı makulden fazlaydı (oyunu aldığım ilk gün beş saat harcadığımı düşünürsek). Oyuna giriş/eğitim kesinlikle iyi yapılmıştı, ama ben oynadıkça oyunun biraz yavaşladığını hissediyorum. Zamanı hızlandırma gibi bir özelliği yok ve bir süre sonra kendini tekrar ediyormuş hissi veriyor. Cities : Skylines’ın aksine, sürekli olarak şehrinizde dolaşmanın yeni yollarını keşfediyorsunuz. Aynı vibe burada, sadece ekli çanlar ve ıslıkların oldukça sınırlı olduğunu hissediyor. Dikkatlice tavsiye edeceğim ama ilgileniyorsanız kesinlikle indirim bekleyin derim. Karar vermeden önce bazı YouTube videolarını izleyin!

Geliştiricilere Önerim

Ayarlanması gereken Geliştiricilere yönelik bazı işaretçiler:
-Ranger ekibi AI bilge, çok etkili değil. Dinozorlar tarafından kuşanmakta iyiler. Bir saniyede ne yapabilirim, sonunda bana 50.000 dolara mal olacaklar.
-İnsanlar memnun mu? Nereye gidiyorlar? insanlar gibi hissediyorum.

Parktakiler, alttaki yıldızların basit görsel temsilleridir. Belki onlara biraz tercih verebilirsiniz, böylece oyuncular onlarla neler olup bittiğini veya ne istediklerini okuyabilir.

DEĞERLENDİRME : 7/10

OYNANIŞC+
HİKAYE / KAMPANYAB-
GÖRSELLER / KULLANICI ARAYÜZÜB-
SESLER / MÜZİKC+
GENEL C+
Jurassic World Evolution İnceleme

Jurassic World Evolution İnceleme yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha farklı oyun incelemeleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizi ziyaret etmek için: temelbilgi.com

Daha fazla oyun incelemesi için: temelbilgi.com/category/oyun/inceleme/

Jurassic World Evolution İndir

Oyunu satın almak ve indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Oyunu satın almak için: Jurassic World Evolution İnceleme

BU YAZIYA TEPKİ VER!
  • 1
    _ok_g_zel
    Çok Güzel
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    part_
    PARTİ
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

    Bir yanıt yazın